Гражданско дело срещу Кевин Спейси по обвинения в сексуално насилие през 80-те

...
Гражданско дело срещу Кевин Спейси по обвинения в сексуално насилие през 80-те
Коментари Харесай

Четвърто дело срещу Кевин Спейси е пред спиране

Гражданско дело срещу Кевин Спейси по обвинявания в полово принуждение през 80-те години, наподобява ще бъде прекъснато. Човек, който не желае да заяви името си и казва, че е бил подложен на полово принуждение от актьора през 80-те, когато е бил на 14 години, би трябвало да се идентифицира в рамките на 10 дни, с цел да може да заведе гражданско дело против артиста, постанови арбитър в понеделник.

Мъжът, посочен единствено в правосъдните документи като " C.D. ", споделя, че се е срещнал с артиста през 1981 година, когато е бил на 14 и посещавал актьорския клас на Спейси в Ню Йорк. Тогава са започнала и сексуалната им връзка.

Федералният арбитър Луис А. Каплан от Манхатън постанови, че обществеността има законен интерес да узнае самоличността на лицето, като отбелязва в тази ситуация, че „ този интерес е засилен, тъй като C. D. е повдигнал обвиняване против обществена персона “.

„ C.D. твърди, че има и конкурентен обществен интерес за опазване на самоличността на тези, които вършат анонимни изказвания за полово принуждение, с цел да не бъдат възпрепятствани да отстояват правата си ", написа съдията Каплан.

В писмо до съда юристът на анонимния обвинител обяви, че „ C.D. насилствено е решил, че „ по прочувствени аргументи не е готов да разкрие самоличността си и ще се откаже от желае си ", в случай че съдът отхвърли молбата му да остане под псевдоним.

„ Обикновено съществува обществен интерес от отбраната на хората, оплакващи се от сексуално принуждение,  но не постоянно това се отнася за запазването анонимността на всеки човек, отправящ обвинения в сексуално насилие или други закононарушения от толкова персонален темперамент ", добави съдията.

Според правосъдните документи актьорът Антъни Рап, който се причисли към C.D. с граждански иск против Спейси, твърди, че той  е направил нежелателен полов тормоз против него, когато е бил на 14 години. Предполага се, че случаят е станал в дома на артиста през 1986 година

През 2017 година, след обвиняванията на Рап, Спейси му се извини в Twitter за това, което съгласно него „ би било надълбоко неуместно пиянско държание “, само че добави: „ Честно казано, не си припомням за случая. “

 

Обвиненията против Спейси

Точният брой на мъжете, обвиняващи Спейси е незнаен. Първоначално бе оповестено, че мнозина  от екипа на серила „ Къща от карти “ са се оплакали, че са били тормозени, само че по този начин и не е разкрито кои тъкмо са те и какъв брой от тях са подхванали по-нататъшни стъпки. Спейси беше и живописен началник на лондонския театър Олд Вик Лондон от 2004 до 2015 година Поне 20 преобладаващо млади мъже от театъра заявиха, че Спейси е показал " неуместно държание " към тях.
 
Въпреки че Антъни Рап е първият обвинител  на Спейси, за който оповестиха медиите, още преди този момент него една жена сигнализира, че артистът тормози младежи. Смята се, че Линда Кълкин е следяла Спейси и му е изпращала закани, поради които бе осъдена на затвор. Тя е първата, повдигна обвинявания за дейностите му (ако не броим един епизод от сериаля „ Семейство Симпсън Загива през март 2020 година, е блъсната от автомобил, против лидерът не са повдигнати обвинявания за случая.

На Коледа 2019 година още преди злополуката с Линда Кълкин,  се самоубива Ари Бен, норвежки публицист и някогашен брачен партньор на норвежката принцеса Марта Луиз. Той твърдеше, че артистът се е опитал да го опипва на концерта за Нобелова премия за мир през 2007 година в Осло. Обвиненията бяха повдигнати 10 години след случая.

Трети обвинител, чиито име не бе оповестено, умря от рак  през септември същата година, малко преди началото на делото, което бе прекъснато. Мъжът, който е бил теляк, съдеше Спейси под името " Джон Доу " за полово принуждение. 

Но има и едно доста по-ранно публично повдигане на въпроса за неприемливото полово държание на Кевин Спейси. То е направено под формата на смешка от сценаристите  анимационния сериал  “Family Guy ” — много преди всички останали. В един епизод от 2005 година виждаме бебето Стюи, което търчи без никакви дрехи из един мол, цялостен с хора и крещи под паника  „ Помощ! Избягах от мазето на Кевин Спейси! Помогнете ми! “. Хората единствено го гледат.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР